O nama

Švedski poslovni klub

Švedski poslovni klub osnovalo je u ožujku 2018. devet švedskih tvrtki, a to su ABB, Astra Zeneca, Bisnode, Ericsson Nikola Tesla, IKEA, Oriflame, Saab, Securitas i Tele2, zajedno sa Švedskim Veleposlanstvom.

Temelj za osnivanje švedskog poslovnog kluba u Hrvatskoj proizašao je iz švedske strategije izvoza za 2015. godinu koja je predvidjela formiranje platforme “Team Sweden”, te njegovih prilagodbi u inozemstvu, u zemljama u kojima su švedska veleposlanstva odgovorna za lokalnu provedbu. Team Sweden je mreža državnih tijela, agencija i tvrtki koje rade na promicanju švedskog izvoza, kao platforme za sinkronizaciju promotivnih i drugih aktivnosti kako bi se ojačao “Brand Sweden”. Temeljni cilj Team Sweden je stvoriti zajednički pothvat između kompatibilnih švedskih dionika i omogućiti povećanje švedskog izvoza. Švedski poslovni klub je lokalna inačica koncepta Team Sweden.

Misija

Uloga Švedskog poslovnog kluba (SBC) je unaprijediti i podržati interese svojih članova kroz stvaranje sinergije među članicama, doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine i poštene poslovne prakse, povećati razinu industrijske suradnje između Hrvatske i Švedske, te sudjelovati u zagovaranju dobrih praksi i pružanju mogućnost za povezivanje.

Cilj

Švedski poslovni klub ima za cilj omogućiti švedskim tvrtkama i Veleposlanstvu Švedske da povećaju sinergiju i usklade prisutnost Švedske u Hrvatskoj prikupljanjem i povezivanjem svih švedskih dionika oko zajedničkih ciljeva, uključujući Veleposlanstvo, švedske tvrtke u Hrvatskoj, švedsko poslovno vijeće – Business Sweden, kao i druge dionike spremne podržati klub. Švedski poslovni klub u Hrvatskoj ima za cilj unaprijediti obostrane koristi, promicati čvršću industrijsku i gospodarsku suradnju kroz izgradnju veza i razmjenu znanja između Hrvatske i Švedske